maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kesäisen keveää!

Kankaasta se ajatus sitten lähti! :) Ostin palan ihanan keväistä trikookangasta. Olen saanut vähän yliannostusta tummista ja raskaista väreistä (vaikka kivoja talvella ovatkin), ja nyt haluan keväisiä, raikkaita ja keveitä värejä lapsen vaatteisiin. Sellaisia, joista tulee mieleen kesäsateen jälkeinen huumaava tuoksu kesän lämpimässä illassa. Tai hetki, jolloin kuuman mökkisaunan jälkeen voi pulahtaa vilvoittavaan veteen. Tiedäthän sen tunteen!
Kankaasta syntyi kesämekko. Kokeilin uutta kaavaa Ottobre-lehdestä numero 1/2007. Tuo lehti on todella hyvä! Olen kokeillut sieltä jo montaa kaavaa, ja olen tykännyt tosi paljon. Harvoin toki teen mitään vaatetta täysin samanlaista kuin lehdessä tai ilman muokkauksia. Tämäkin "pallomekko" -kaava sai kokea vähän muokkausta. Vaihdoin kirjekuoripääntien tavalliseksi ja lisäsin nepparin olalle. Tai no, nepparit puuttuvat vielä, koska kotoa ei löytynyt värillisiä neppareita. Lisään ne mekkoon myöhemmin. Luultavasti menisi päälle ilman neppareitakin, mutta nyt näin. Mekon koko on noin 80cm. Helmakaitaleen leveys on yhteensä 120cm. Hurjan pitkä! Meinasin kaventaa sitä, mutta lopulta tein kaavan mukaan. Hyvä niin, koska minusta helma onnistui hyvin. Rypytystä on tarpeeksi, jolloin se on kivan näköinen. Helmat hulmuamaan kesällä!

Pääntien kanttasin pirteän keltaisella. Vaihtoehtoja oli muutamia muitakin, mutta lopulta laitoin tämän. Kiitos teille, jotka sitä kommentoitte ja autoitte värin valitsemaan! :) 


Puhvihihat ja hihansuut rypytetty. Oikein prinsessamekko! :) 


Mukavaa, kun rypytykset onnistuivat tosi hyvin; helmakaitaleessa, puhvihihat ja hihansuurypytys. Mekko näyttää tosi isolta roikuessaan vaateripustimessa, mutta neidin päällä on aivan sopiva. Pakko ihmetellä, mihin meidän pikkuvauva on kadonnut, ja mistä tuo ihana ja energinen pikkutaapero on meille tullut!

-Teri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)