keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Se toinen karkkipaita

Tässäpä se toinen karkkipaita. Tämähän piti esitellä jo edellisessä postissa (täällä), mutta jostain syystä olin niin lumoutunut ensimmäisen paidan esittelystä, että unohdin laittaa tämänkin. No, eipä mitään.

Ihanasta vaaleanpunaisesta sienikankaasta tehty tunika. Tunikan pituus on aivan loistava! Aiemmin olen tehnyt vähän liian pitkiä tunikoita, jolloin ne ovat näyttäneet loippanoilta ja epäryhdikkäiltä mekoilta tai yöpaidoilta. Nyt pituus on todella hyvä! Tein tuplahihat ensimmäistä kertaa, ja mielestäni niistä tuli hyvät. Hihat ovat kiinnitetty vain tuohon liitoskohtaan, eli ne eivät lähde olkapäältä. Laitoin näin, jotta hihasta ei tulisi kovin paksu tuosta yläosastaan.


Pääntiessä olen käyttänyt kanttauksessa samaa limenvihreää kangasta kuin hihoissa. Harmillista, että kaula-aukosta tuli aivan liian suuri. Muuten tunika olisikin tosi hyvä. Kaula-aukko on edestä liian suuri, mutta takaa se on sopiva. Mikä lie leikkausvirhe onkaan tullut etukappaletta leikatessa, en tiedä. Tosin se korjaantuu sopivalla aluspaidalla. 

Kaavana olen käyttänyt Papana-paitaa. Leikkasin reiluilla saumanvaroilla, koska valmiiksi piirretyt kaavat olivat jo liian pienet. Pakko vain myöntää, että oma pikkuinen suloinen taapero kasvaa kokoa tosi hurjaa vauhtia koko ajan ja uusia vaatekokoja pitää ottaa käyttöön. Tämä on noin 86/92 cm kokoa. Muotoilin kaavaa hieman kainalon alapuolelta kaventaen ja helmasta pyöristäen, jotta sain tunikaan kaunista muotoa. 

Sienikangas on Michas Stoffeckelta, ostin sen joskus Fabriinasta. Limenvihreä kangas on Triteksiltä. 


Hmm.. mitähän sitä seuraavaksi leikkisin? 

Sovituskuvissa neidillä oli pelkät sukkahousut paidan kanssa. Menee mukavasti kotosalla näin, mutta muuten alle on tarkoitus pukea pitkät housut paidan kaveriksi. Ruskeat housut sopivat erinomaisesti. Ne ovatkin lähitulevaisuuden ompelulistallani (koska edelliset alkavat olla pienet). Tunikassa on pikkaisen kasvunvaraa, mutta se korjaantunee ajan kanssa! :) 


Nyt mars sienimetsälle seikkailulle! :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)