maanantai 15. lokakuuta 2012

Nukelle garderobin täydennystä

Mitäpä sitä ei äiti tekisi lapsensa eteen, tarkemmin sanottuna lapsensa nuken eteen... Pikkuneidin nukella oli kova pula vaatteista, joten yhtenä iltana aloin leikellä kangasta ilman kaavoja tai edes ilman sen tarkempaa suunnitelmaa, mitä oikeastaan olin tekemässä. Vaatteet ja vaatteiden yksityiskohdat muotoutuivat ompelun myötä. 

Otin nukesta mittoja, ja piirsin lopulta jopa puserolle kaavat, jotta seuraavalla kerralla olisi helppo tehdä lisää vaatteita nukelle. 
Tähän punaiseen paitaan, tai mekkoon, kuten pikkuneiti sitä kutsui, laitan ehkä vielä jonkin sorttisen kiinnitysmekanismin tuohon eteen, ettei pusero tipu hurjimmissa leikeissä nuken päältä pois. Kanttaukset ovat muuten aika mielenkiintoisia tehdä tuollaisessa miniatyyrikoossa! Nukke on siis vain noin 30 cm pitkä, joten pikkuruisin sormin sai näitä vaatteita näperrellä! 

Lopputulokseen vaikutti myös kangaspalojen koko, joita olin käyttämässä. Seuraavasta vaaleanpunaisesta paidasta piti alunperin tulla mekko, mutta kangaspala oli niin pieni, ettei siitä tullut kuin paita. Ehkä vähän hassu paita, tarkemmin sanottuna. Kangas oli alunperin vain pieni tilkku. 
Kaunis pieni tilkku
Siksi sitä en ollut raaskinnut poiskaan heittää. Toivottavasti kuvassa näkyy kankaan ihana kuvioista, todella herkkä ja kaunis kuosi! Siitä voisi tehdä lapselle ihanan juhlamekon, jos vain kangasta olisi enemmän.  

Mitenkäs se vanha satu nyt menikään; Hiiri teki kissalle vaatteita, ensin takkia, sitten paitaa, housua, ja lopulta ei tainnut tulla edes pipoa, kun kangas oli niin pieniksi leikelty. Tuo satu päättyi vähän huonosti hiiren kannalta, mutta tämä oma tarinani sai oikein onnellisen lopun. :) 
Samasta kankaasta riitti vielä hameeseen. Rypytyksen ja tikkaukset helmassa... "mitä sitä äiti ei tekisi...", ajattelin iltamyöhällä rypyttäessäni nuken hameen helmaa. :) 


Nuo raitapöksyt, jotka on olleet monessa kuvassa, on tehty kierrättämällä vanhoista sukista. Näin jossain blogissa kauan aikaa sitten mallin, jossa pohjasta rikki menneestä aikuisten sukasta oli tehty nukelle sukkahousut. Laitoin vinkin korvan taakse, ja nyt sen toteutin. Sukasta leikataan vain kanta- ja pohjaosat pois, ja ommellaan yhteen. Valmiit sukkahousut! Älyttömän helppoa ja mikä parasta, niistä tulee tosi hyvät sukkahousut nukelle! En voi millään muistaa, mistä blogista tuon vinkin olen napannut, joten saa vinkata, jos jollekin lukijalle se tulee mieleen. 


Kyllä nyt kelpaa nuken olla! :)  Hmm... tarvitsisikohan nukke myös vaatekaapin?!! 
Huhuu.. mieskulta.. nikkaroisitko sellaisen... 
(Lähtee haeskelemaan vasaraa ja lautoja...)4 kommenttia:

 1. Ihania! Ja kyllä, ehdottomasti nukke tarvitsee myös vaatekaapin :D

  VastaaPoista
 2. Olen todennut, että tähän nukkejen varusteluunkin voisi hurahtaa.. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos ideasta sukkiksiin!
  Nyt on Nellan Petrallakin sellaiset.
  Tekoaika 5 minuuttia :)

  VastaaPoista
 4. No olipas kiva, kun oli apua! :) Eikös ollutkin kätevä tapa! :)

  VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)