keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Apilasettiä syksyyn

Olen usein ihaillut apilakankaista tehtyjä lastenvaatteita, mutta vasta ensimmäistä kertaa olen itse niitä tekemässä. Tein ihanasta ruskeasta apilajerseystä neidille tunikan ja sen kaveriksi housut. 
Tunikan kaavana käytin jo tutuksi tullutta Hoops-teepparin (OB 3/12) kaavaa isoin muutoksin. Aiempi pusero tuolla kaavalla tehtynä löytyy täältä. Pidensin hihat pitkiksi Cherry-paidan (OB 4/11) hihojen avulla. Nuo hihat ovat minusta tosi kauniit, ja sopivat hyvin Hoops-kaavan pussittaviin olkapäihin. Lisäksi pidensin ja levensin helmaa tunikaksi ja madalsin kaula-aukkoa, joka on minusta turhan syvä alkuperäisessä kaavassa.

Housujen kaava on uusi tuttavuus. Varmasti teen jatkossakin tälla kaavalla, koska kivat näistä tulivat. Mukavan kapoiset. Milla-neuloshousujen kaavaa (OB 4/11) käytin housujen mallin pohjana. Kankaana on tumman ruskea college. Aivan sellaisenaan tämäkään kaava ei käyttöön päässyt. Vaihdoin lahkeisiin resorit, ja vyötärölle myös laitoin resorin leggarityylisen kuminauhakujan sijaan. Olin tosin suunnitellut laittavani kuminauhan, mutta ainakin meidän kestovaippoja käyttävälle neidille tuo kaava oli aivan aivan liian matala vyötäröltä. Ei auttanut, vaikka olin leikannut vyötärölle reilusti muutaman sentin ylimääräistäkin korottaakseni vyötäröä kaavan ohjeesta poiketen. Kääntökuja ei olisi siis mitenkään onnistunut. Resori sopii oikein hyvin vyötärölle, joten tuo ei haittaa. Jatkossa pitää varsinkin perusleggareita tehdessä muistaa lisätä kunnolla korkeutta vyötärölle.

Apilakankaan alkuperää en millään muista, mistä olen sen ostanut. Resorit ja housukankaan olen ostanut Triteksiltä. Housuun lisäsin myös taskun. Olen iloinen, koska tasku onnistui hyvin, vaikka se oli ensimmäinen laatuaan tuollaista kaaritaskua. Jännitän usein taskujen tekoa, koska ne ovat niin näyttäviä ja huomiota kiinnittäviä yksityiskohtia, mutta aivan turhaan! Ne antavat vaatteelle niin paljon enemmän näköä, eivätkä lopulta ole kovin vaikeita tehdä. Huolellisuutta ja siistiä jälkeä vain tarvitaan. Taskun sisäosassa toistuu yläosan apilakuosi yhdistäen näin ylä- ja alaosan pariksi.

Pieni koristenauhan pala tunikan helmassa kruunaa kokonaisuuden.


Mukavaa ensilumien odottelua (ainakin täällä jo kovasti sitä odotellaan)2 kommenttia:

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)