torstai 25. lokakuuta 2012

Aikuiseen makuun

Syksyä eletään jo pitkällä ja vaikka aurinko joutuu koko ajan antamaan syksyn synkkyydelle enemmän tilaa, on vielä hyvä hetki piipahtaa kesän raikkaissa kuvissa ja muistoissa. Vaikka kesä tuntuu tällä hetkellä varmasti kaukaiselta ajatukselta, tuo sen muisteleminen varmasti mukavia juttuja mieleen. 

Nämä ompelukset ovat syntyneet jo alkukesästä. Tässä siis vielä tuulahdus kesää!

Tässä yksi mekko ja yksi tunika aikuiselle. Molemmat kankaat ovat kaiketi Ikasyriltä tilattuja. Gekkon ihana ruskeapohjainen kukkakangas ja Znokin puut ja pilvet- kangas. Varsinkin tuohon puukankaaseen ihastuin heti, kun sen näin. Jostain harmillisesta syystä tilasin sitä harmillisen naftisti, eli liian vähän. Tästä syystä tuo puutunika jäi onnettoman lyhyeksi. Jatkoin helmaa valkoisella kangaspätkällä. Valkoisen trikoon laatu oli jostain ö-luokasta, totesin myöhemmin. Kangas venyy ja paukkuu ja menettää muotonsa, sekä vaatii silityksen jokaisen pesun jälkeen. Erittäin harmillista, koska tuo puukangas on ihan mahtavaa ja hyvälaatuista. 

Molempiin vaatteisiin olen käyttänyt samaa kaavaa pohjana, mutta muokkauksia se on vaatinut. Ottobren Bohemia-tunika oli lähtökohtana (OB 5/09). Pitkää mekkoa varten pidensin ja levensin helmaa alaosasta reippaasti, ja kavensin aika lailla vyötäröstä saaden näin mekkoon ihanasti muotoa.

Tunikan muutoksia en ihan muista, kun siitä on jo hetki, kun tämän tein. Luultavasti vähän kavensin vyötäröltä ja ainakin hihansuista puuttuvat kuminauhat, jotka ohje kehoittaa laittaa. 


Varsinkin tuosta mekosta olisi mukava laittaa sovituskuvia, mutta sattuneesta syystä niitä ei nyt ole tarjolla. Se on ihan mahtavan hyvin istuva muutosten jälkeen. Harmi vain, että kesällä sen pito jäi säistä johtuen aika vähälle. 

Lopuksi vielä tervetuloa taas uudet lukijat! Tosi mukavaa, kun olette tänne löytäneet! :) 

Ihanaa, että pakkasetkin vihdoin alkoivat! 
Nauttikaahan kuulaista syksyn päivistä tämän kesätuulahduksen jälkeen! :) 
4 kommenttia:

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)