maanantai 6. helmikuuta 2012

Unihaalari


Pikkuneiti tarvitsi uuden yöhaalarin, joten ei kun tuumasta toimeen! Unihaalarille on monia kriteerejä meidän perheessämme. 

1. Haalarissa pitää olla vetoketju, sillä nepparit eivät käy. Syy tähän on neidin liikkuvat jalat, eli useamman kuin kerran herätessään tyttärellä on ollut jalka ulkona haalarista. Väliin tyttö on ollut ihan jumissa nepparihaalarinsa kanssa tai haalari ollut täysin auki, kaikkien neppareiden auettua. Tämän seurauksena pikkuvarpaat ovat olleet ihan kylmät aamulla, joka ei ole kiva juttu. Tarvitsemme siis vetoketjullisen haalarin. Kaupastakaan en ole löytänyt montaakaan haalaria, joissa olisi vetoketju, joka on minusta aika hassu juttu. 

2. Umpinaiset jalkaterät. Varpaista avonainen haalari ei käy. Syyn voi hyvin ymmärtää, kun katsoo edellistä kohtaa. Eli avonaisissa jalkaterissä varpaat joko jäätyvät tai tarvitsevat sukat. Sukat taas tuppaavat irtoamaan, joten umpinaiset jalantiet ovat hyvä juttu! Tähän on tosin tullut vähän muutosta viime aikoina. Neidillä pysyvät sukat nykyään paremmin jaloissa kuin ennen. 

3. Hmm.. en oikeastaan keksikään enää muita juttuja. Tai no, kivannäköinen haalari tietysti pitää olla! :) Sydänkangas on Nansolta. Kaavoina olen käyttänyt OB:n kaavoja 4/2008 ja 6/2010 yhdistellen. Ei oikein löytynyt mistään haalarin kaavaa, jossa olisi ollut vetoketju ja nuo jalkaterät, joten yhdistelemällä ja muokkailemalla sain tällaisen aikaan. Haalarista tuli todella todella leveä. Meidän hoikkeliinitytölle aika iso. Pituutta on myös reippaanlaisesti. Resorikanttaukset sekä hihansuissa että kaula-aukolla. Valkoinen vetoketju löytyi kätköistäni. 

Kuvatessa haalari on näköjään ollut aika rutussa. En harrasta vaatteiden silitystä raudalla, mutta kuviin voisi yrittää toki asetella edes suoraan. :) 

Olipa mukavaa ulkoilla tänään, kun oli vain pikkupakkanen! Riemua! :) 
-Teri 


2 kommenttia:

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)