torstai 23. helmikuuta 2012

Kolme kesäpaitaa


Viime päivinä olen puuhastellut kyllä monenlaista tällä ompelusaralla. Minulla olisi vaikka kuinka paljon kerrottavaa, mutta tuntuu, ettei aika riitä siirtää kuvia tänne. Pöh, mukamas. Aikaahan on siihen, mitä haluaa! :)   

Kesää varten olen tehnyt pikkuneidille kolme kesäpaitaa. Kaava tuttu Papana -paita Ottobreeltä kavennettuna ja pituutta helmaan lisättynä. Koko 80 cm kaavojen mukaan, todellisuudessa jotain muuta. Raitakangas on Myllymuksuilta. Sydänkangas Nansolta. Samaa sydänkangasta käytin täällä.   Toinen paita valmistui samalla muotilla ensimmäisen kanssa. Kangas jälleen Nansolta, olettaisin. Triteksiltä ostettu. Kangas on tosi ohutta, mutta sopii mainiosti kesäpaidaksi. Pääntie on kantattu limen värisellä resorilla.


Mansikkapaita ei oikeasti ole vino, vaan kuva.. :) 


Niin, entä se kolmas paita?? Se oli kokeilukappale. Tein siihen puhvihihat, taskut, ja nepparilistan eteen. Kaikki uusia juttuja. Lisäksi kaava oli uusi. Arvata saattaa, mikä oli lopputulos. Paita päätyi keskeneräisten koppaan! :) Sitä paitaa ommellessa meinasi kankaat päätyä silppuriin ja ompelukoneet lentää ikkunasta! Kaava oli todella todella leveä ja iso. Kavensin sitä 4 cm, ja silti meidän neidille iso. Huh! Hermo meni ihan muutaman kerran! Taskut eivät olleet yhteistyökykyisiä, mutta muuten paita onnistui ihan hyvin. Viimeistelyt ovat kesken.. ehkä näytän sen joskus täällä. Tai sitten en. :) 


Helmikuu on lopuillaan. Pian alkaa siis kevät. Hurjaa! Vastahan tämä talvikin alkoi kunnolla. No, onneksi talvi jatkuu oikeasti, vaikka kalenteri näyttäisi mitä. Tosin kevätauringon säteet ovat parasta, mitä tiedän. Sen puoleen ei siis haittaa, vaikka talvi väistyykin ja kevät ottaa tilaa. Kevään odottaminen on oikeastaan mukavinta vuodessa. Uusi kevät, uudet taimet ikkunalaudalle kasvamaan, pienet hiirenkorvet koivuissa. Ah, ihanaa! :) 

Nauttikaahan kevätauringosta! :) 
-Teri 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)