tiistai 25. syyskuuta 2012

Ihanan pehmeä vaippatehdas

Nyt on lomat loppu... siis blogiloma, joka on venynyt vähän liian pitkäksi tauoksi. Pahoittelen kovasti hiljaiseloa! Blogi, jota ei päivitetä, on turha, joten yritän parantaa tapani! Keskikesällä en tehnyt juuri mitään ompeluksia, mutta alkukesästä ja varsinkin nyt syksymmällä on ompelukone taas surissut tosi paljon ja kangasniput vallanneet kaiken mahdollisen lattia- ja pöytäpinnan. Kamerassa on paljon kuvia, jotka pitäisi vain tyhjentää tänne blogiin. Jossain vaiheessa laitan esille vielä pari kesäistäkin tuulahdusta, mutta nyt ensin sukellamme ihanan pehmeälle vaippatehtaalle! :)

Toiveissa oli joskus aiemmin, että neiti oppisi kuivaksi kesän aikana, mutta toisin kävi. Edelleen pesemme vaippapyykkiä. Päätin tehdä muutaman sisävaipan lisää, koska ne ovat parhaita vaippoja meillä tällä hetkellä. Pysyvät paikoillaan hurjimmissakin kiipeilyharjoituksissa, eivätkä falskaa. Tykkään kovasti! :) 

Materiaalina olen käyttänyt pääasiassa kierrätysmateriaalia. Vanhoja, ihanan pehmeäksi kuluneita, mutta todella imukykyisiä pyyhkeitä päällipinnoilla ja imuosiksi olen laittanut vaihtelevasti erilaista materiaalia. Muutaman kerran vaipat ovat päässeet jo tositoimiin, ja toimivatkin loistavasti. Ensimmäisenä tein punaraidallisen vaipan. Vähän jouduin laittamaan siivekkeeseen jatkopalaa, kun kankaan leveys ei ihan riittänyt. 
Tässä sisäkuvaa vaipasta. Kaikissa vaipoissa on tarrakiinnitys ja pesua varten siivekkeissä on sekä koukkupuoli että pehmeä puoli. Näin koukkupuoli tarrasta ei takerru pesukoneessa kaikkiin mahdollisiin muihin vaatteisiin aiheuttaen niihin nukkaa ja pintojen rikkoutumista. Pesutarralaput ovat tosi hyvät mielestäni.  Sitten siniraitaa... 
ja ihastuttavaa kukkakuosia. Vaippoja on minusta mukava vaihtaakin, kun ne ovat kauniita. 
Nipussa matkalla kohti vaippakaappia. 

Tässä vielä kuva, miten erikokoiset vaipat erottaa toisistaan. Koska minulla ei ole mitään valmiita kokolappuja, huristelin tavallisen ompelukoneen siksakilla vaipan sisäpuolelle kokomerkinnät M ja L. Olen aiemmin tehnyt tuosta punaraitaisesta kankaasta kokoa pienemmän vaipan ja nyt käytin samoja materiaaleja tähän isompaan, joten kokomerkinnät tulivat tarpeeseen. Kätevää, eivätkä laput raavi lapsen ihoa. 
Kokeilin muuten, miltä kuvat näyttävät hieman aiempaa isompina tässä ruudulla. Toivottavasti ne eivät hyökkää päälle, kun ovat ulkomitoiltaan suuremmat kuin aiemmin! 


Värikästä ja ihanaa syksyä! 
Lupaan palata asiaan pian uusien ompeluksien myötä! :) 
2 kommenttia:

  1. Toimisikohan tuo meilläkin tuo, että vaippoja on mukava vaihtaa, kun ne ovat kauniita... Meillä kun mennään edelleen kuosittomilla, mutta toimivilla nauhavaipoilla, eikä ole kivaa ollenkaan. Jotenkaan en saanut niitä muutamaa tsi-sisävaippaa koskaan yhtä imukykyisiksi.

    Mukavaa, että olet palannut blogilomalta. Vaikka itse olen täällä ompelukoneen ulottumattomissa, niin on kiva katsella muiden ompelemia ihanuuksia :)

    VastaaPoista
  2. Taaperoiden kasvaessa tuo imukyky on kyllä aika haastavaa. Mutta tosiaan nämä toimivat meillä tosi hyvin! :) On se kivempi laittaa kauniita vaippoja, mutta vielä tärkeempää toki on se, että eivät aina kastele housuja. Se, jos mikä on NIIIN rasittavaa.

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)