sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Taikametsämekkoja

Heipä hei! Niin vain päätyin minunkin varastooni metrin pätkä tätä Taikametsäkangasta. Kirkkaan keltaista joustofroteeta. Kuvat ovat jostain syystä liian tummia, vaikka valaistuksen piti olla kohdillaan kuvia ottaessani. 

Tein molemmille tyttösille mekot. Pikkuneidin mekko on kokoa 62/68, ja isomman noin 92/98. Kaavana käytin Nasta-liivimekon kaavaa. Pienemmän mekon tein ilman kaavamuutoksia, kun tuosta vauvasta ei oikein vielä tiedä, millainen ruumiinrakenteeltaan on. Toisaalta vauvojen mekothan ovat "superkäteviä", eli ei oikeastaan haittaa, vaikka liikkumattomalla lapsella olisikin vähän reilunkokoinen mekko päällä. Isompaa mekkoa kavensin kaavasta keskitaitteelta ja muokkasin vähän kaula-aukkoa sekä olkaimia. Jälkimmäinen muokkaus tuli vähän pakon sanelemana, kun kavensin mekkoa. Kaula-aukosta meinasi näet tulla liian pieni. Nyt se on hyvä. 

Saavat neidit sitten samistella joskus mekoissaan. :)
Vuorina keltainen trikoo ja olkaimissa nepparit. 
Lisäksi tein vauvalle pikku tumput. Ovat muutoin hyvät, mutta eivät pysy kädessä... Tosin mitkään tumput tai töppöset eivät pysy vauvalla kädessä tai jaloissa, kun hän heiluttelee ja potkuttelee raajojaan niin tosi tosi paljon. :) Tumppujen resorikin näuttää kuvassa tummemalta kuin todellisuudessa on, kuten muutkin värit.
Keltaista kevättä odotellessa! :)


2 kommenttia:

  1. Tämä kangas on kyllä niin ihana ja raikas! Kyllä neitosten kelpaa samistella näissä liivareissa (:

    VastaaPoista
  2. Varsinkin isommasta mekosta tuli kyllä ihanan keväinen! :)

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)