lauantai 14. huhtikuuta 2012

Everyone's favorite

Pääsiäislomalla askartelin tällaisen ihanuuden itselleni. Edellisessä postauksessa arvuuttelinkin, että mitähän tämän kuvan alla mahtaa piileksiä...
No, sieltähän löytyy ei enempää eikä vähempää kuin aivan arkinen, mutta aivan ihana neulostakki! :) Ohjeena käytin Ottobre 5/2009 -lehden kaavaa. Taskut meinasivat aluksi jäädä pois, mutta sitten rohkaisin mieleni ja väkersin ne. Lisäsin niihin somisteeksi pitsiä. Piirsin pahvisapluunat, silittelin ja tein kaiken pilkun tarkasti, jotta pyöreä tasku onnistuisi. Kokemusta on siitäkin, että se ei aivan niin hyvin onnistu! :)
Melkoinen määrä saumoja, koristetikkauksia, väkertelyä ja näpertelyä, nappien ompelua ja silittämistä sisälsi tämän takin teko. Napit löysin ilokseni eräästä kirpparilta ostamastani nappipussista. Sekalainen kasa erilaisia nappeja oli hintalapun mukaan peräisin jonkun ihanan mummon aarreaitasta. Sieltä ovat nämäkin valkoiset napit kotoisin.
Hihan kaavoissa oli kaksi vaihtoehtoa. Valitsin mielestäni kivemman, mutta näin jälkikäteen olisi ollut fiksumpaa valita tavallinen suora hiha tuon pussitetun sijasta. Kiva tämäkin, ei sillä.Takki on ihana kotona villasukkien ja legginsien kanssa, mutta kehtaa sillä lähteä kylällekin. :) Pitsi luo ulkoasuun ripauksen romantiikkaa, joka takaa takin ihastuttavuuden. Ainoa pikku miinus takissa on kankaan laatu. Kangas ei ole pelkkää puuvillaa, vaikka sen sellaisena olen ostanut= luullut ostavani. Mukana on jotain keinokuitua, joka tekee pinnasta vähän karhean. Se tuskin menoa haittaa, takki päälle ja menoksi! Kengiksi saanee näillä keleillä tosin valita kumpparit!


Puhallan romantiikan hippusia ilmaan leijailemaan! :)
-Teri

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki! Olet kyllä jaksanut surrata koneen kanssa, kun kaikki nuo hienot koristeompeleet oot tehnyt. Vau!

  VastaaPoista
 2. Hieno takki! Nuyo pitsit sopii tuohon tosi hyvin!
  Sinulle on jotain blogissani...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihastuttava luomus, kyllä kelpaisi minulle:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanista sanoistanne! :)

  Ja Evelle vielä erityiskiitos, ihana juttu! :)

  VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)