perjantai 24. helmikuuta 2012

Pikainen iltaompelus nukelle

Ompelin omalle pikkuneidilleni mekkoa ja katselin samalla hänen touhujaan lattialla leikkien. Tyttö on tähän asti leikkinyt vain pikkuautoilla, palikoilla, legoilla ja käynyt välillä halaamassa nallea. Lisäksi hän on tuonut kasapäin kirjoja minulle luettavaksi, joiden jälkeen tuonut lisää kirjoja yhdessä luettavaksi, ja taas muutama kirja näiden jälkeen, mutta nukkeen hän ei ole edes katsonut. Niin, meillä on innokas pikku lukija kotona! :) Mutta niin, nukkeen neiti ei ole edes katsonut tähän asti. Yhtenä päivänä kaikki kuitenkin muuttui ilman mitään selitystä. Neiti alkoi kantaa nukkea kainalossaan ympäri taloa. Tätä onkin sitten jatkunut siitä lähtien. Hän syöttää nukelle laittamaansa ruokaa ja sanoo "mam mam mam... " eli "nam nam nam!" Nukkea voi myös heijata sylissä, silittää ja sanoa "ai ai". Mistä lie oppinut! D-vitamiinipullosta saa muuten oivallisen tuttipullon nukelle, vink vink kaikki pikkutyttöjen äidit! :) 
Ompelin tosiaan neidille mekkoa, ja yhtäkkiä välähti, että nukellahan ei ole yhtään vaatetta! Toki kaupasta ostettaessa päällä ollut yöpaita, mutta ei muuta. Tuumasta toimeen. Leikkasin kangaspalasta mekon ilman mitään ohjetta tai kaavaa. Mittasin vähän nukkea ja surauttelin mekon. Pian on nukella ja tytöllä molemmilla uudet mekot! :)

Mekko oli naurettavan helppo tehdä, vaikka tein siihen kanttaukset ja muita pieniä yksityiskohtia. Näitä pitää tehdä pari lisää! Ehkäpä jopa pikkuneidin serkun nukelle myös. Hihansuukanttaukset

Voih, tähän nukenvaatteiden tekoon voisi hurahtaa. Mekon lisäksi nukelle tarvitaan toki myös sänky, patja, liinavaatteet, paitoja, housuja... Ilmanmuuta!  Hmm. Paras lähteä ompelemaan lisää! Helman tikkaus. Huomaa ihanat varpaat!

Tästä työstä tulin tosi hyvälle mielelle. Toki kaikista valmistuneista kauniista vaatteista saa hyvän mielen, mutta jostain syystä tästä tuli erityisen hyvälle mielelle. Nuken ensimmäinen mekko! :) 

Hyvämielen viikonloppua teille kaikille lukijoilleni! Mukavaa, että tänne olette löytäneet tienne! :)

-Teri

3 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita olet kyllä tehnyt. Ja tokihan se nukke tarvitsee niin paljon kaikenlaista kivaa :). Ompeluiloa ja kuvia näytille, kun saat valmiiksi! Hyvä mieli tarttuu sun tekstejä lukiessa! Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun kävit kommentoimassa blogiani - löysin sitä kautta omasikin! Ihania mansikkaisia juttuja, jään odottamaan lisää : ).

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanista kommenteistanne! <3

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)