sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Singoalloja

Onpa ollut touhukas viikko takana. Tosi paljon ohjelmaa, mutta olen siinä sivussa ehtinyt vähän ommellakin. Sauman silloin tällöin. :) 

Heti alkuun pitää varoittaa, että teksti tulee sisältämään juonipaljastuksia! Pikkuneidin sukulaiset huom! Ei kannata jatkaa lukemista, ellette halua nähdä etukäteen yllätyksiä! <3 

Uusimmassa Ottobre-lehdessä, numero 3/2012, oli kivoja kesämekkoja tytöille. Monissa blogeissa onkin ollut jo näitä samoja mekkoja, kuin mitä itse aion nyt esitellä. Malli on hurmaava, vaikkakin kaavaa piti muokata taas jonkin verran. Omalle pikkuneidilleni tein ihanasta fuksianpunaisesta pikkusydänkankaasta singoalla-mekon. Kangashan on tuttua jo täältä *klik*. Kaavan lähtökohtana käytin Kokeshi Doll-mekon kaavaa. Kavensin sekä etu- että takakappaleelta sitä muistaakseni 7 cm, eli yhteensä 14 cm kapeampi kuin kaava kehoitti. Mielestäni aika paljon! Silti mekko on aivan riittävän leveä neidille. Koko n.80-86 cm. Helman pituutta laitoin 92 koon mekon mukaan, mutta olisin voinut lisätä pituutta vielä tästäkin. Yllättävän lyhyt helma 92-pituiseksi mekoksi. Toivotaan, että tämä kuitenkin riittäisi. En laittanut laskoksia eteen enkä taakse ja kuminauhan pujotin koko pääntielle toisin kuin ohje kehoitti. Mitäs muutoksia vielä... Niin, hihaa levensin vähän, mutta olisi pitänyt myös pidentää. Sitä en hoksannut tehdä. Seuraavaan mekkoon sitten. 

Niskaan ompelin sienikankaasta lappusen, jotta mekko puettaisiin oikeinpäin neidille päälle. Tällaisessa mekossa etu- ja takapuolen hahmottaminen on melko vaikeaa sekä pienemmille että isommillekin pukijoille.

Sovituskuvatkin onnistuivat mukavasti. Neiti tykkää kovasti katsella omia kuviaan kameran näytöltä, joten hänet saa houkuteltua helposti sillä kuviin. :) Ja kuten huomaatte, kunnon nainen ajaa autoa mekko päälle, ja jopa kiipeää auton päälle helposti liehuvilla helmoillaan. :) 

Mekosta tuli aivan mahtava!  Minä tykkään! Näitä ihania kankaita leikellessäni jännitän aina, teenkö jonkun mokan. Hassua toki olisi varastoida ihania kankaita ilman, että uskallan niitä ommella. Siksi pitää yrittää, ja taas voin olla iloinen lopputuloksesta. :) Seuraavaksi sitten niitä juonipaljastuksia eli tulevia synttäriyllätyksiä...  :)

*
*
*
*
*

Toisen samanmoisen singoallan tein saman lehden Little Roses-mekon kaavalla. Mekko on tarkoitettu 116cm:lle tytölle, mutta tein 104 koolla. Pituutta leikkasin reilusti tuon 116 cm:n mukaan. Varmasti mahtuu tytölle päälle, koska ennen kuminanuhojen pujottelua mekko mahtui minulle itselleni päälle. Siinä vaiheessa huokasin, että hohhoo, mahtaako pikkuneidin serkku hukkua kokonaan tähän mekkoon! Onneksi kuminauhat päänteillä ja kädenteillä pienentävät mekkoa. 

Tästäkin mekosta tuli aivan ihastuttava! Mekko on lahja synttärisankarille. Aloin haaveilla tästä kankaasta tehdystä mekosta vielä omallekin tytölle. Saapi nähdä riittääkö kankaanjämä pikkuruiseen singoallaan vielä. Toinen kysymys sitten onkin, että tarvitseeko pikkuneiti enää uusia mekkoja... Niinpä, eipä kai. Tosin onhan mekot pikkutytöllä sama kuin aikuisen naisen kengät. Koskaan ei voi olla liikaa... :) 

Mekossa ylhäällä muutama laskos. Ihan kiva yksityiskohta, mutta käytännön merkitys taitaa jäädä ohueksi näin leveässä mekossa. Kivat kuitenkin. :) 

Tämä mekko on todella kesäisen aurinkoinen. Tulen tosi hyvälle mielelle katsellessani tätä. Voin tuntea, kuinka  aurinko kuumottaa ihoani istuessani ulkosalla kesäpäivästä nauttien! Sitä odotellessa... 


Nyt vain helteistä intiaanikesää toivomaan! :) 4 kommenttia:

  1. Totta tosiaan ovat ihanat! Tämän mallista kaavaa olen etsiskellyt ja harkinnut jopa piirtäväni tyttöjen yksistä mekoista, mutta se olisi minun taidoillani jo ehkä hieman liikaa toivottu. :) Ottobre minulle tuli ja ostin juuri aika ihania kankaitakin, joten ehkä... ;)

    VastaaPoista
  2. LeenaK: Siitä vaan kokeilemaan, tämä oli superhelppo! :)

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)