lauantai 21. huhtikuuta 2012

Harmaa kausi jatkuu...

...mutta ei arjessa vaan vaatteissa! :) Itselleni taas ompelin, tällä kertaa hameen. Keväällä on kiva käyttää hameita, mutta viileillä ilmoilla tarvitaan vielä lämmintä ylle. Siksi ompelin lyhyen villakangashameen kevyestä villa-viskoosi-sekoitekankaasta. Kangas on kevyesti huopunutta, kevyttä ja aivan mahtavan tuntuista harmaata pehmeää kangasta.

Kaavana käytin OB 5/2007-lehdessä olevaa perushamekaavaa. Leikkasin kankaan pihiyksissäni suoraan, en täysvinoon, kuten ohje komensi. Se ei mielestäni ulkonäköä haittaa. Helmaan leikkasin pientä leveyttä aivan alas. Mielestäni on mukava, että hame on oikeasti A-linjainen. Hame on täysin vuoritettu, ettei se hädissään takerru sukkiksiin, nouse korviin tai hajota niitä ohkaisimpia (tosin vilukissat eivät käytä ohuita sukkiksia!). Hame istuu päälle ihan täydellisesti, se on mahtavaa tässä kaavassa. Se on myös itseompelun plussaa, saa täydellisen kokoisia vaatteita (hmm.. ainakin voi niin toivoa, omien osaamisten rajoissa, eivätkä ne rajat välttämättä anna niin paljon periksi kuin toivoisin... ehkä joskus.. ). 

Kaava on toimiva, mutta seuraavaa hametta tehdessä teen muutamia muutoksia. Takakappaletta en leikkaa kahtia, vaan taitteelta, ja laitan vetoketjun sivusaumaan. Lisäksi vuorituksen ja vyötärökaitaleen kanssa ehkä teen muutamia pikku muutoksia. Hameessa ei ole mitään vikaa näinkään, mutta ompelumukavuutta lisäämään nämä pikku huomiot tähän kirjaan, lähinnä itselleni muistiin.

Kuvat ovat nyt vähän tylsiä.. mitenhän muulla tavalla hametta kuvaisin.. Noh, eiköhän tästä selkiä, että ihanuus on kyseessä. :) 

Toivotaan vielä, että kevätkin saisi yliotteen tästä lumesta ja räntäsateesta, ja saisimme nauttia lämpimistä ilmoista. Kesää jo odotellen! 

-Teri


3 kommenttia:

 1. Ihana hame! Kuvassa näyttää hyvälle ja tekstissä vielä paremmalle :) Mäkin haluun...

  VastaaPoista
 2. Mulla on niin ihania keväisiä puuvilloja ja pellavia kaapissa, jotka huutavat päästä tällaiseksi hameeksi! Kun vain saisi aikaiseksi. Eihän se paljon muuta vaadi. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Tämä oli niin helppo hame, että vois vaikka surautella itselleen kesäksi parit lisää.

  Leena: sehän se on, ei muuta vaadi.. (kuin aikaa ja ideoita, mut varsinkin aikaa...) :)

  VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)