keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Viirinauha

Askartelin alkukeväästä tällaisen viirinauhan. Se juhlisti meidän nuorimmaisen 1v - synttäreitä. 

Viirinauha on tehty paperista, vaikka aikaisemmin olin ajatellut ommella sen kankaasta. Idean paperiseen sain ystävältäni, joka oli tehnyt samalla idealla. Apinoin surutta paperi-idean häneltä. Viirinauhan tekoa olen haaveillut jo lähes yhtä kauan kuin minulla on lapsia ollut, mutta en ole saanut aikaiseksi kaiken muun ompelun ohella. Taisin siitä joskus blogini alkuaikoinakin mainita. 
Olen ollut siinä luulossa, että viirinauha on pakko tehdä kankaasta, enkä ole pahvia tajunnut edes ajatella. Huomattavasti helpompi tehdä pahvista tämä! 

Ostin paikallisesta askarteluliikkeestä paksua kaunista paperia tai kartonkipahvia. Osa paloista oli valmiiksi kaksipuoleista ja osassa oli yhdellä puolella kuviointia. Kaksipuoleiset tein yksinkertaisena ja yksipuolisiin pahveihin laitoin värikkään taustapaperin. Tästä tuli tosi ihanan keväinen ja kaunis. Viirinauha on edelleen esillä, vaikka synttäreistä on jo hyvä tovi kulunut aikaa. Lopulta se päätynee lastenhuoneen koristeeksi. 
Leikkasin tasasivuisia kolmioita ja liimasin ne nauhaan. Helppoa, mutta aikaa vievää ja tarkkuutta vaativaa näpertelyä. Taisi siinä muutama yö vierähtää, kun tätä näpertelin. Kun kerta olin päättänyt saada sen valmiiksi ennen synttäreitä, oli pakko. Lasten kanssa päivällä askartelu on vähän toisenlaista, joten äiti askartelee silloin, kun lapset nukkuvat. Heh.. :) 

Minä tykkään tästä tosi paljon! Toinen nauha on tummenpaa ja toinen vaaleampaa. Luulin, että vaaleammasta osasta tulisi kauniimpi. Vaaleat kolmiot ovat tosi herkkiä ja kauniita, mutta ne näyttävät lopulta aika mitättömältä kauempaa katsottuna. Tummasävyiset ovat näyttävämpiä. 

Kuvissa vilahtelee myös meidän uuden kodin ihana valkoinen katto. Kuvissa se ei kyllä valkoiselta näytä, mutta oikeasti se on valkovahattu katto. Melkeinpä paras osa uutta kotia. :) 

6 kommenttia:

  1. Hienot viirinauhat olet tehnyt! Ja ihan ekana kiinnitin huomioni kattoon, ihana katto teillä :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniin näköinen viiri! Eipä ole itsellekään tullut mieleen, että sen voisi paperista/kartongista tehdä. Liityinkin lukijaksesi, ihan mennyt ohi tämä sinun kivan oloinen blogisi.

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)