maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tiimivaatteet tytöille!

Ompelin meidän tyttösille tiimivaatteet! :) 

Kangas on ostettu jo aikaa sitten Royal-tuotteelta. Olisikohan kuosin nimi "Vuodenajat". Kangas on napakkaa ja tosi hyvän ja mukavan tuntuista. Molemmat lapset tykkäävät kuosista, ja vaatteita kutsutaankin lyhyesti ja ytimekkäästi lehmä-kissa-kana-siili-paidoiksi. :) Tosin pienempi kutsuu sitä "miau" -paidaksi, ja osoittaa tomerasti kissaa. Välillä tosin lehmäkin saa olla miau, mutta useimmiten sen kunnian saa vain kissat. 

Isommassa paidassa käytin kuviollisen jerseytrikookankaan lisäksi kiivinväristä joustocollegea. Molemmissa sivuissa on kaksi sivusaumaa. Siirsin siis yhden sivusauman kahdeksi etu- ja takakappaleen puolelle. Kankaan leveys ei aivan riittänyt täysleveisiin etu ja takakapaleisiin. Halusin kuitenkin kuosikangasta molemmille puolille, joten lisäsin sivuihin tuollaiset vauhtiraidat. Mielestäni tuli tosi kiva lopputulos! Tuplahihat antavat lisää näköä. 

Pienemmässä paidassa on reilut ja pitkät resorit hihansuissa. Toivottavasti se antaa paidalle pitkän käyttöiän. 
Oranssit housut ovat i-h-a-n-a-t!!! :) 


Kavereiksi paidoille kiivinväriset joustocollarihousut isommalle ja pienemmälle tavallisesta collegesta kirkaan oranssit pöksykät. Minusta housujen väri on mahtava molemmissa! Kirkkaita ja selkeitä värejä. Hyviä lasten vaatteisiin. Varsinkin oranssit housut on mielestäni tosi onnistuneet vauvalle. (Sitkeästi kutsun meidän 1-veetä vauvaksi!) Muokkasin valmiista kaavasta mieleiseni, ja malli onnistui loistavasti! Tykkään! :) Oranssi kangas on ollut kaapissa tosi tosi kauan, kun väri on tuntunut liian hurjalta mihinkään. Nyt se tuntuu tosi hyvältä ja sopii puserokankaan kanssa hyvin yhteen. Kiivinvärinen on myös kiva ja onnistunut valinta väriksi.

 Koskaan ennen en ole käyttänyt kangasta näin tarkasti yhdellä kertaa viimeistä palaa myöten. Sekin tuntuu mukavalta, että kaikki meni, eikä jäänyt kaapppiin pyörimään pieniä palasia. Kaavoina Saimi isommissa ja pienemmissä Vilkas-housut muokattuna. 

Isompi (104cm) paita on tehty Little lamb kaavalla ja pienempi (74/80cm) muistaakseni papana-paidan kaavalla. 

Kyllä näillä kelpaa nyt neitien taas samistella! 
3 kommenttia:

 1. Ihanat setit on molemmille neidoille! Väreistä tykkään tosi paljon. Ja tuo on parasta kun ei jää tilkkuja nurkkiin pyörimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden väreistä minäkin tykkään kovasti. Ja todellakin, ihanaa, että ei jäänyt tilkkuja! Kunpa aina menisi yhtä hyvin! :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)