torstai 11. huhtikuuta 2013

Parittomat

Parittomia, 
eli alaosia ilman pareja. 
Housut, pöksyt, pökät... 
miksi niitä haluatkin kutsua. 

Onneksi kaapista löytyy jo valmiiksi sopivia yläosia näille housuille. 

Isomman tytön vaatekaappiin muodostui ongelma, kun hän oppi kuivaksi. Housut putoavat päältä! Neiti on niin hoikkis, että suurin osa housuista on liian leveitä. Legginsit ja sukkahousut pysyvät yllä, mutta muut tippuvat. 

Tähän hätään ompelin yhdet housut. En ollut ennen tehnyt tällaista vyötärökuminauhasysteemiä leveällä kuminauhalla, joten piti vähän miettiä, miten se tehdään. Varmasti aika peruskauraa monille, mutta eka kerta on aina ensimmäinen jokaiselle. Tämä nyt oli minulle, ja oikein hyvin siitä onnistuin mietinnöistä huolimatta... tai ehkä juuri sen takia. Kerrankin mietin, enkä vaan sännännyt suin päin hommiin! :D 

Lahkeisiin laitoin kumpparit, jotta eivät jäisi jalan alle. Lahkeissa on reilusti pituutta, että mahtuvat varmaan jonkin aikaa tytölle. Kaavamuokkailun apuna oli Vilkas-velourhousujen kaava OB 4/08 lehdestä. Tosin paljon ei ole jäljellä alkuperäisestä kaavasta, että melkeinpä on oma kaavani tämä. Vauvallekin tein yhdet housut. Laitoin pitkät resorit lahkeisiin käyttöikää pidentämään. Pikkaisen on vielä reilut, mutta sekin ongelma varmasti lähiaikoina korjaantuu! Sellaista vauhtia tuo pikkuneiti tuntuu kasvavan! Pienimmät vaatteet on jo korjattu pois käytöstä. Voih, millähän ajankulun saisi hidastumaan??! 

Kangas molemmissa ihanan vihreää collegea. Leveä kumppari vyötäröllä isommissa housuissa ja pienemmillä resorit. Kangas ja resori molemmat Triteksiltä. 
4 kommenttia:

  1. Voi ihana ongelma teillä ;) Meillä housut ei pysy ylhäällä, koska vaippa tippuu. Voi kunpa meilläkin oppisi jo kuivaksi...

    VastaaPoista
  2. Somat housut molemmille! (: meillä ei vasnhemmalla neidolla pysy myöskään kaupan housut tasi leggaritkaan jalassa vaikka vaippakin vielä käytössä. Onneksi voi itse ommella (:

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Itse ompelun taito on kyllä ilo! :) (Pieni sanaleikki tässä samalla! :)

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)