perjantai 26. huhtikuuta 2013

Ihanat pampulat!


Esittelen teille nyt käsityön, joka ei ole omaa käsialaani. 
Tosin pakko todeta, että voi, kunpa olisikin! 
Tämä on ihana :) 

Nämä pyyhkeenpäät ovat rakkaan mummuni, eli lasten isomummun tekemiä. Hän on virkannut näitä pyyhkeiden koristeita lukuisan määrän. Kaikille lapsenlapsilleen, joillekin ystäviensä lapsille ja nyt sitten seuraavalle, eli neljännelle sukupolvelle myös. Meidän molemmat tytöt ovat saaneet isomummultaan ristiäislahjaksi tällaisen ihanan pampulapyyhkeen. 

Minulla itsellänikin on tällainen pampulapyyhe, ikää sillä alkaa olla se 30 vuotta... :O 
Sitä on varjeltu ja säästelty. Siksi se on vieläkin olemassa ja vieläpä valkoinenkin. 

Minusta tällainen perinne on aivan mahtava ja olen tosi onnellinen, että omat lapsenikin ovat saaneet tällaiset pampulapyyhkeet. 
Näiden kuvaaminen oli jostain syystä tosi tosi haastavaa. Kaikista kuvista tuli harmaita ja pimeitä, vaikka aurinkoisella säällä kuvasin hyvässä valossa. Kummallista tämä kuvaaminen...

Tässä on se yksi 30 vuotta vanha, ja kaksi muuta on lähes vastavalmistuneita. Perheen naisilla on kaikilla omat pampulapyyhkeet. :) 

Melkoinen määrä pampuloita virkattavana. Kai tällä pitsillä on joku oikeakin nimi, mutta sitä en tiedä. Tietääkö joku muu?? 

Olkoon tämä postaus kunnianosoitus mummulleni (lasten isomummulle)! Ja muistutus taas meille kaikille siitä, että muistaisimme omia isovanhempiamme, jos heitä on vielä ilonamme ja niin kauan kuin he ovat keskuudessamme. Lähetä kortti, soita ja käy vierailulla. Pieni vaiva, mutta iso ilo mummuille ja papoille. 
Heille rakkaille. <3 


2 kommenttia:

  1. Upeat pyyhkeet ja virkkaukset! Jostain kautta tänne löysin:). Arvokkaita muistoja tuollaiset.

    VastaaPoista
  2. Kanneli: Kiva, kun löysit tänne! Jotkin perinteet ovat kyllä ihania. :)

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)