tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tilkuista pieniä pöksyjä

Meidän isompi tyttö alkaa vihdoin näyttää merkkejä kuivaksi oppimisesta! Jippijee! :) Siitä sain innon kokeilla pikkuhousujen ompelua. Aiemmin olin ollut sitä mieltä, ettei turhempaa tapaa kuluttaa aikaa kuin alusvaatteiden ompelu. No, enpä ole enää sitä mieltä. :) Tämän hamsterin mieltä lämmittää kovasti saada järkevää käyttöä kankaiden jämille. On mukavaa, kun ei tarvitse heittää roskiin kankaita, vaan voi hyötykäyttää pienetkin palat.

Yleensä näissä ompeluksissa ei kannata paljon hintaa laskea, koska halvemmallahan usein saisi kaupasta vatteita pienille lapsille. Ompelu on ennenkaikkea kiva harrastus minulle. Näissä kuitenkin vaatteen hintakin on mukava. Koska käytin kankaan loppuja, joista ei muuta enää saisi, kangas oli käytännössä ilmainen. Palathan olisivat muuten menneet roskiin. Hintaa tuli vain pitsikuminauhalle ja ompelulangalle. Mutta mikä parasta: kuosit ovat näissä tosi kivoja!

OB 6/2010 lehdessä oli kiva tyttöjen pikkareiden kaava. Vähän muutin ohjetta ja yksiin kokeiluluonteisesti muokkasin housujen malliakin. Yläreunaresorin vaihdoin pitsikuminauhaksi. Tämä malli on tosi helppo ja nopea tehdä! Enpä tosiaan olisi uskonut jääväni koukkuun kalsareiden ompeluun! :D 

Neljät housut surautin pikapikaa. (Lue: vauvaperheen pikapikaa tarkoittaa: sauma silloin toinen tällöin. Ompelus on aina paininjalan alla, ja siitä voi jatkaa sen pari senttiä silloin, kun aikaa on viisi minuuttia... :) ) 


Lähikuvaa yksistä housuista. 

Loppuun kulunutta mutta toimivaa sanontaa: harjoitus tekee mestarin... myös pottailussa! :) 

2 kommenttia:

  1. Kertakaikkisen suloisia alushousuja ja tämä on kyllä hieno tapa käyttää kaikki kangassuikaleet!

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)