sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Vauvalle pikkuruista

Pesänrakennuspuuhiksi näitä varmaan pitäisi sanoa. 
Tein elämäni ensimmäiset pikkuruiset bodyt. Kokeilin siis samalla uutta kaavaa, Peppermint- kietaisubody Ottobre 3/2011 lehdestä. Piirsin kaavat 56 kokoon, mutta lopputuloksia vertaillessani valmisvaatteisiin totesin, että nämä ovat ainakin 62 kokoa, elleivät isompiakin. Violettiin tähtibodyyn en leikannut yhtään saumanvaraa, joten siitä tuli hieman pienempi. No, toivottavasti sitten mahtuvat pikkuiselle hetkisen aikaa päälle. :) 

Pikkuruiset bodyt näyttävät tosi pieniltä, vaikka siis nämä eivät edes ole kaikkein pienimpiä, mitä voisi olla! Aika tekee hyvin tehtävänsä, eikä enää muista, kuinka pieniä vastasyntyneet oikeasti ovat. 
Tässä nyt joka tapauksessa nämä bodyt. Tutuille tiedoksi, että bodyt on tehty kotoa löytyvien kankaiden perusteella, eivätkä kerro tulevan pikkuisen sukupuolesta mitään! :D Nähtäväksi jää, päätyvätkö meille käyttöön, vai lahjaksi tulevaisuudessa. Paljonkaan unisex-kankaita ei meiltä näet löytynyt. Nämä pesänrakennuspuuhat ovat vain niin ihania. 

Violetissa bodyssa on suora hiha, ja vaaleanpunaisessa tyttömäinen ololta rypytetty hiha.Laitoin aika pitkät resorit hihansuihin, jotta ne menisivät samalla vauvan tumpuista. Neppareita en vielä kuvaushetkellä ollut laittanut kiinni, joten haarakappaleita kuvissa pitää kiinni nuppineulat. Bodyt solmitaan nauhoilla kiinni, joten reunoihin ei neppareita ole tulossa. 

Ompelin myös parit housut. Kaavat ovat OB 1/2007 -lehdestä. Kavensin kaavaa jonkin verran, ja toisiin housuihin ompelin jalanterät, eli niistä tuli puolipotkarit. Sivusaumattomat housut ovat kyllä tosi nopeat tehdä! Luulin taas tehneeni vastasyntyneen pöksyt, mutta enemmän nämäkin ovat 62-68 kokoa... 

Mukavia talvipäiviä taas toivotellen! :) 

5 kommenttia:

  1. Suloisia pikku vaatteita. Onneksi olkoon tulevasta perheenlisästä :)

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihania <3. Ja violetti ainakin sopii niin tytölle kuin pojillekin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) Tosiaan violetti sopii molemmille,mutta tuo v.punainen röyhelöhiha voi olla vähän liian tyttömäinen pojalle. :)

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)