maanantai 6. toukokuuta 2013

Sydämellistä itselle


Olen pikku hiljaa uskaltautunut yrittää tehdä itselleni vaatteita. Blogimaailma on täynnä ihania luomuksia aikuisille, siksi olen itsekin niistä innostunut. Näitä aikuisten vaatteita on syntynyt aika monta tässä kevään aikana... enemmän ja vähemmän onnistuneita. 

Mielestäni suurin vaikeus on kivojen kankaiden löytäminen. Omien vaatteiden tekoon on aikamoinen kynnys; ensinnäkin ommella niitä; pitää onnistua tosi tosi hyvin ennenkuin kehtaa niitä käyttää muualla kuin kotona ja vieläpä kuosien pitää olla tosi kivoja, jotta niitä kehtaa päällensä vetää. Sikäli mikäli vaate muuten sattuu onnistumaan. 

No, puheet sikseen. Ensimmäisenä laitan tänne näytille sydäntunikan. Tämä ei todellakaan ole ensimmäinen näistä tekemistäni paidoista, vaan oikeastaan viimeisin kokonaan valmistunut vaate. Aikaisempia pitäisi kuvata, jotta ne tänne saisin joskus näytille. 

Kaavamuokkailun pohjana käytin Joka tyypin kaavakirja II:n raglanpaidan kaavaa. Pidensin ja levensin helmaa tunikaksi sekä muokkasin hihoja. Katkaisin vaatteen rinnan alta ajatellen, että teen kauniin empireleikkauksen siihen. No, tulihan siihen leikkaus, mutta en tiedä onko se kaunis, vai näyttääkö enemmän siltä kuin kangas olisi loppunut. Kangasta kyllä oli. Jostain syystä tuo leikkaus ei näytä miltään, vaikka siitä lähtee helman levennyskin. Mietin vähän, laittaisinko pitsinauhaa tuohon leikkauskohtaan, mutta sitten se jäi. En osannut päättää kumpi olisi kauniimpi nauhan kanssa vai ilman.  

Tässä ensin ilman pitsinauhaa, jolla tavalla olen vaatetta tähän asti käyttänyt. 

Ja tässä pitsinauhan kanssa. 
Tiedä häntä sanoi koira... eli että kumpi olisi kauniimpi. Tällä hetkellä siis tunika on ilman tuota nauhaa. 


Jotenkin nolottaa aina laittaa näitä omia tekeleitään tänne, varsinkin, kun on kyse aikuisten vaatteista. Miksiköhän... Toisaalta voi kysyä, miksi pitää blogia, jos ei halua laittaa töitään esille!! :D :D 

Tässä tämä nyt on. Se on kaunis varsinkin valkoisen neuletakin kanssa, jota usein olenkin tämän kanssa pitänyt. Valkoinen neule keventää vähän vaatetta. Kenties se pitsinauhakin vähän keventäisi tätä kokonaisuutta, joka on ehkä hieman raskas näin yksinään. En tiedä mistä sellainen mieli tulee, kun kangas on kuitenkin aika herkkistä pienine sydämineen. 

Nyt pitänee lähteä laskemaan lampaita sydämien analysoinnin sijaan. 
Eli unten maille, kun lapsetkin taitavat vihdoin nukkua. 


Sydämellisin ajatuksin, Teri <3

6 kommenttia:

 1. Erittäin kaunis tunika ja ihana kangas. Ilman muuta esille kaikki itsellekin ommellut vaatteet. Samaa pohtinut myös itsekin, että laittaako omia juttuja. Mutta olen myös ajatellut, että ne on itsellenikin muistoksi kun tulee kaikki tallennettua omaan blogiin. Pitsinauha kyllä näyttää tosi kauniilta. Ilmankin on tosi hyvä:-)

  VastaaPoista
 2. Minulle kanssa tuollainen. Sellaisilla solmimisnauhoilla selän taakse toivoo P ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Pitsinauha tuo kyllä kivasti lisäilmettä :)

  VastaaPoista
 4. Pitsinauha on kyllä piste i:n päälle!
  Sanoo siskosi, se keskimmäinen.

  VastaaPoista
 5. Oikein nätti, esille vaan itsellekin tehdyt!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! On niin TOSI tosi ihanaa, kun saan kommentteja tänne! :) On tosi kiva kuulla, että mitä näistä tekeleistä ollaan mieltä.

  Pitänee harkita pitsinauhan lisäämistä! :)

  VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)