keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Sydämiä tulvillaan

Ensimmäinen vaateompelus aikuisen koossa onnistui kivasti. Tein itselleni teepaidan koossa 38. Kaavana käytin Ottobre 5/2008 pitkähihaisen raglan-teepaidan kaava. Lyhensin hihat lyhyiksi, lisäsin reilusti pituutta helmaan ja syvensin hieman kaula-aukkoa. Nyt voi vain olla onnellinen, että älysin pidentää helmaa. Mieluusti ottaisin helmasta vieläkin pidemmän. Paidasta tuli silti aika kiva. Ainoastaan vyötäröltä tai lantiolta paita on pikkuisen liian leveä, kun kangas jää vähän pussittamaan. Sivusaumoista voisi ottaa vähän sisään siitä kohtaa. Jos alle pukee toisen trikoopaidan, se vähän helpottaa tilannetta. Toisaalta kesäpaidaksi tätä ajattelin, ja silloinhan ei pitkähihaisia alle pueta. Intiaanikesää odotellessa! :)

Kankaana käytin täällä esiteltyä kimppatilauskangasta. 


 

Bad hair day, sori! :) Pussitus helpottaa aavistuksen, ei paljon, kun pukee alle pitkähihaisen teepaidan. 

Mietin, miten tekisin hihansuut ja kaula-aukon, mutta pääsyin lopulta kanttaamaan kummatkin. Hihansuut olisi voinut kääntääkin, mutta kanttasin vaalean lilalla resorilla. Kaunis mielestäni. 

Seuraava paita on jo suunnitteilla. Aion pidentää helmaa vielä tästäkin ja tehdä paidasta enemmän tunikatyyppisen. Kesäksi varmasti aika kiva! Legginsit vaan alle ja menoksi! Hiekkalaatikolla, ulkona ja rannalla saa varmasti ensi kesänä viettää paljon aikaa, joten sinne sopivia tarpeeksi rentoa ja mukavia vaatteita saa hamstrata lapsen vaatekaapin lisäksi myös omaan vaatekaappiin. Eikä tällainen tunika ole minusta mikään pelkkä hiekkalaatikkovaate, vaan sopii kivojen kenkien kanssa mainiosti kaupungillekin. Näitä lisää! Harmillista vain, että aikuisten vaatteisiin sopivia kivoja kankaita on niin vähän tarjolla. Pitää pitää silmät auki ja napata heti, kun kiva tulee kohdille. 

Tänäänkin paistaa aurinko. Auringonpaisteesta ei voi iloita liikaa näin keväällä! Arskat päähän ja ulos! 

-Teri 

2 kommenttia:

  1. Hieno paita!
    Olen tehnyt kolme pitkähihaista tällä kaavalla ja tykkään, seuraavaksi teen lyhythihaisia. Mulla ei tosin yhtään pussita vyötäröltä, ollaan pikkasen eri mallisia ;)

    VastaaPoista
  2. Isosisko: Voisin itsekin tehdä myös pitkähihaisia. Nyt on vain kesä koko ajan mielessä. :)

    VastaaPoista

Jätähän viesti, se ilahduttaa! :)