sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Riemullista pääsiäistä!

Riemullista pääsiäistä! 



Hyvää ja leppoisaa pääsiäistä! :) 

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Nahkatossut kukkasilla

Neiti tarvitsi tossut kerhoa varten. Hän sai äidin ompelemat nahkatossut
Nämä ovat valmistuneet jo jonkin aikaa sitten; joskus ennen joulua näiden jälkeen. En saanut näitä heti kuvattua tänne blogiin, ja sitten se jäi, kun "olivat jo käytössä". No, nyt tossukoille sattui äksidentti.. ja ne joutuivat vesipesuun; nahkatossut. Katselin niitä kuivumisen jälkeen ja mietin, että vieläköhän näistä olisi kuvattavaksi blogiin. Sen saatte itse päätellä seuraavista kuvista.. 

Nahka on kierrätystavaraa, vanhasta vaatteesta hyödynnetty. Nahka on ostettu Uffin kirpparilta "kaikki vaatteet yhdellä eurolla" päivästä. Eli hintaa tossuille tuli aika vähän! Ohje tossuihin on otettu täältä.

Tässä sitten niitä kuvia.. 
Saatte itse päättää, kannattiko niitä enää käytön ja vesipesun jälkeen tänne kuvata!! :D 





Kukka-aplikaatiokin on nahkaa. 









Kyllä näillä kelpaa neidin tassutella kerhossa! 

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tilkuista pieniä pöksyjä

Meidän isompi tyttö alkaa vihdoin näyttää merkkejä kuivaksi oppimisesta! Jippijee! :) Siitä sain innon kokeilla pikkuhousujen ompelua. Aiemmin olin ollut sitä mieltä, ettei turhempaa tapaa kuluttaa aikaa kuin alusvaatteiden ompelu. No, enpä ole enää sitä mieltä. :) Tämän hamsterin mieltä lämmittää kovasti saada järkevää käyttöä kankaiden jämille. On mukavaa, kun ei tarvitse heittää roskiin kankaita, vaan voi hyötykäyttää pienetkin palat.

Yleensä näissä ompeluksissa ei kannata paljon hintaa laskea, koska halvemmallahan usein saisi kaupasta vatteita pienille lapsille. Ompelu on ennenkaikkea kiva harrastus minulle. Näissä kuitenkin vaatteen hintakin on mukava. Koska käytin kankaan loppuja, joista ei muuta enää saisi, kangas oli käytännössä ilmainen. Palathan olisivat muuten menneet roskiin. Hintaa tuli vain pitsikuminauhalle ja ompelulangalle. Mutta mikä parasta: kuosit ovat näissä tosi kivoja!

OB 6/2010 lehdessä oli kiva tyttöjen pikkareiden kaava. Vähän muutin ohjetta ja yksiin kokeiluluonteisesti muokkasin housujen malliakin. Yläreunaresorin vaihdoin pitsikuminauhaksi. Tämä malli on tosi helppo ja nopea tehdä! Enpä tosiaan olisi uskonut jääväni koukkuun kalsareiden ompeluun! :D 

Neljät housut surautin pikapikaa. (Lue: vauvaperheen pikapikaa tarkoittaa: sauma silloin toinen tällöin. Ompelus on aina paininjalan alla, ja siitä voi jatkaa sen pari senttiä silloin, kun aikaa on viisi minuuttia... :) ) 






Lähikuvaa yksistä housuista. 





Loppuun kulunutta mutta toimivaa sanontaa: harjoitus tekee mestarin... myös pottailussa! :) 

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Farkut ja pipot

Olen nähnyt monia kauniita vanhoista farkuista tehtyjä lasten farkkuja. Nyt päätin itsekin kokeilla sellaisia. Silppusin yhdet omat vanhat farkkuni tehden niistä isommalle neidille uudet farkut. Nämä tosin eivät ole erityisen kauniit farkut (kuten monet näkemäni), vaan ainoastaan farkut.. käyttöön, ei ihailtavaksi. :) Vanhalla tutulla housukaavalla leikkasin housut, käänsin lahkeet ja laiton resorin. Sivusaumattomalla kaavalla housut syntyivät hetkessä. Lahkeeseen käytin koristeommelta, mutta lanka oli niin samanväristä, että eihän se minnekään näy! Farkuissa näkyy saumat, mutta ne ovat vanhojen farkkujen vanha sauma. Sauma kulkee hauskasti, kun se ei ole aivan sivussa. 





Sitten kuvia parista piposta. Nämä on valmistumeet jo ennen joulua, mutta eivät ole tänne löytäneet tietään. Tein muutamia kypärämyssyjä, mutta kuvaa ei ole kuin yhdestä. Unohdin ottaa muista kuvia, kun annoin myssyjä lahjaksi eteenpäin. Kuvassa oleva kypärämyssy on ihanan paksua merinovillaa. Tein siitä aika pitkälle selkään ulottuvan, jotta niska varmasti pysyy piilossa ja lämpimässä. Se on ihan tavallinen kypärämyssy, mutta erittäin hyvä! Se on joka päivä käytössä, kun ulkoilen lasten kanssa.




Päällimyssy on kaunista ja paksua villaneulosta. Vuori on fleeceä. Lisäksi korvien kohdalla on tuulensuojana pul-kankaasta pienet palat vuoren ja päällikankaan välissä. Pipo on varmasti lämmin! Pian tämä myssy joutaa kevätvarastoon, kun pitää ottaa kevyemmät pipot käyttöön. Kaavana olen käyttänyt Muraveinik-kaavaa. Joitain muutoksia taisin tehdä leuan alle meneviin kärkiin ja taisin madaltaa niskaosaa alemmaksi. Solmimisnauhat laitoin nepparin sijasta leuan alle. 




Kohta saakin katseet suunnata jo kevääseen ja kesään. Sitä odotellessa. :) 




sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Taikametsämekkoja

Heipä hei! Niin vain päätyin minunkin varastooni metrin pätkä tätä Taikametsäkangasta. Kirkkaan keltaista joustofroteeta. Kuvat ovat jostain syystä liian tummia, vaikka valaistuksen piti olla kohdillaan kuvia ottaessani. 

Tein molemmille tyttösille mekot. Pikkuneidin mekko on kokoa 62/68, ja isomman noin 92/98. Kaavana käytin Nasta-liivimekon kaavaa. Pienemmän mekon tein ilman kaavamuutoksia, kun tuosta vauvasta ei oikein vielä tiedä, millainen ruumiinrakenteeltaan on. Toisaalta vauvojen mekothan ovat "superkäteviä", eli ei oikeastaan haittaa, vaikka liikkumattomalla lapsella olisikin vähän reilunkokoinen mekko päällä. Isompaa mekkoa kavensin kaavasta keskitaitteelta ja muokkasin vähän kaula-aukkoa sekä olkaimia. Jälkimmäinen muokkaus tuli vähän pakon sanelemana, kun kavensin mekkoa. Kaula-aukosta meinasi näet tulla liian pieni. Nyt se on hyvä. 

Saavat neidit sitten samistella joskus mekoissaan. :)




Vuorina keltainen trikoo ja olkaimissa nepparit. 




Lisäksi tein vauvalle pikku tumput. Ovat muutoin hyvät, mutta eivät pysy kädessä... Tosin mitkään tumput tai töppöset eivät pysy vauvalla kädessä tai jaloissa, kun hän heiluttelee ja potkuttelee raajojaan niin tosi tosi paljon. :) Tumppujen resorikin näuttää kuvassa tummemalta kuin todellisuudessa on, kuten muutkin värit.




Keltaista kevättä odotellessa! :)