perjantai 28. syyskuuta 2012

Rokkitumput ja pari pipoa

Neidin tumput ovat auttamatta pienet ja näin syksyn edetessä uusille on tarvetta. Niin, edellisille kävi muutenkin vähän hassusti. Neiti päätti tutustua lähemmin polkupyörän ketjuihin, seurauksena, että äiti ompeli seuraavana päivänä uudet tumput. Huokasin helpotuksesta, että syksyn ulkoiluhaalari ei tehnyt sitä läheisempää tuttavuutta ketjurasvan kanssa!!! :) Huhhuuu...

Onni onnettomuudessa siis. Kaapista löytyi paloja fleeceä, joka on erinomainen materiaali tumppuihin. Kaavat olivat valmiina, vaikka suurensinkin niitä jonkin verran. Tumput olivat nopeasti valmiit. Pitäisi kai tehdä muutamat lisää, mutta kuvat näistä ensimmäisistä nyt tässä. Kaava-apuna olivat OB 6/2010 lehdestä löytyneistä vauvan tumpuista. Tosiaan taaperoille ei löydy enää kokoa, mutta helpostihan niistä mallia isompiin ottaa.

Tumpuista tuli minusta aika rokkitumput! :) Neidin vaatekaappi näyttää melko vaaleanpunaiselta, joten mustat tumput ovat mahdottoman ihana piristys siinä joukossa.


Mutta asiaan. Tumput ja pari pipoa seuraavassa esillä. Ei sen kummempaa. :) 













Lämpöisiä syyspäiviä! :) 



tiistai 25. syyskuuta 2012

Ihanan pehmeä vaippatehdas

Nyt on lomat loppu... siis blogiloma, joka on venynyt vähän liian pitkäksi tauoksi. Pahoittelen kovasti hiljaiseloa! Blogi, jota ei päivitetä, on turha, joten yritän parantaa tapani! Keskikesällä en tehnyt juuri mitään ompeluksia, mutta alkukesästä ja varsinkin nyt syksymmällä on ompelukone taas surissut tosi paljon ja kangasniput vallanneet kaiken mahdollisen lattia- ja pöytäpinnan. Kamerassa on paljon kuvia, jotka pitäisi vain tyhjentää tänne blogiin. Jossain vaiheessa laitan esille vielä pari kesäistäkin tuulahdusta, mutta nyt ensin sukellamme ihanan pehmeälle vaippatehtaalle! :)

Toiveissa oli joskus aiemmin, että neiti oppisi kuivaksi kesän aikana, mutta toisin kävi. Edelleen pesemme vaippapyykkiä. Päätin tehdä muutaman sisävaipan lisää, koska ne ovat parhaita vaippoja meillä tällä hetkellä. Pysyvät paikoillaan hurjimmissakin kiipeilyharjoituksissa, eivätkä falskaa. Tykkään kovasti! :) 

Materiaalina olen käyttänyt pääasiassa kierrätysmateriaalia. Vanhoja, ihanan pehmeäksi kuluneita, mutta todella imukykyisiä pyyhkeitä päällipinnoilla ja imuosiksi olen laittanut vaihtelevasti erilaista materiaalia. Muutaman kerran vaipat ovat päässeet jo tositoimiin, ja toimivatkin loistavasti. 



Ensimmäisenä tein punaraidallisen vaipan. Vähän jouduin laittamaan siivekkeeseen jatkopalaa, kun kankaan leveys ei ihan riittänyt. 




Tässä sisäkuvaa vaipasta. Kaikissa vaipoissa on tarrakiinnitys ja pesua varten siivekkeissä on sekä koukkupuoli että pehmeä puoli. Näin koukkupuoli tarrasta ei takerru pesukoneessa kaikkiin mahdollisiin muihin vaatteisiin aiheuttaen niihin nukkaa ja pintojen rikkoutumista. Pesutarralaput ovat tosi hyvät mielestäni. 







 Sitten siniraitaa... 




ja ihastuttavaa kukkakuosia. Vaippoja on minusta mukava vaihtaakin, kun ne ovat kauniita. 




Nipussa matkalla kohti vaippakaappia. 





Tässä vielä kuva, miten erikokoiset vaipat erottaa toisistaan. Koska minulla ei ole mitään valmiita kokolappuja, huristelin tavallisen ompelukoneen siksakilla vaipan sisäpuolelle kokomerkinnät M ja L. Olen aiemmin tehnyt tuosta punaraitaisesta kankaasta kokoa pienemmän vaipan ja nyt käytin samoja materiaaleja tähän isompaan, joten kokomerkinnät tulivat tarpeeseen. Kätevää, eivätkä laput raavi lapsen ihoa. 








Kokeilin muuten, miltä kuvat näyttävät hieman aiempaa isompina tässä ruudulla. Toivottavasti ne eivät hyökkää päälle, kun ovat ulkomitoiltaan suuremmat kuin aiemmin! 


Värikästä ja ihanaa syksyä! 
Lupaan palata asiaan pian uusien ompeluksien myötä! :)